Borstverkleining: een nieuwe start

Deels terug naar het lichaam van voor de zwangerschappen

Ik ben Shannen, 30jaar oud en moeder van twee zoons. In januari ga ik een borstverkleining ondergaan. Na drie zwangerschappen en een sterrenzwangerschap ben ik 2,5 cupmaat gegroeid. Dit heeft veel impact op mijn lichaam en mijn gezondheid.

Mijn verhaal

Al tijdens mijn eerste zwangerschap merkte ik dat mijn borsten groter werden. Na de bevalling bleven ze groot en zwaar. Ik had last van rugpijn, schouderpijn en nekpijn. Ik kon niet meer comfortabel slapen en ik had moeite met het vinden van passende kleding.

Ik ging naar de fysiotherapie, maar dit hielp niet voldoende. Ik besloot om een verwijzing aan te vragen voor een borstverkleining.

Het besluit

Het besluit om een borstverkleining te ondergaan was niet makkelijk. Ik had veel vragen en twijfels. Ik was bang voor de operatie en de gevolgen ervan. Maar uiteindelijk wist ik dat het de juiste beslissing was voor mij.

Het herstel

Het herstel van een borstverkleining duurt ongeveer zes weken. Ik weet dat ik in die periode veel hulp nodig zal hebben van mijn partner, familie en vrienden. Ik zal niet alleen hulp nodig hebben bij het verzorgen van mijn kinderen, maar ook bij de huishoudelijke taken en het runnen van mijn onderneming.

Tips voor andere moeders

Ik wil met mijn verhaal andere moeders duidelijk maken dat je ook na de bevalling naar je lichaam moet luisteren. Als je last hebt van je borsten, is het belangrijk om hulp te zoeken. Je hoeft niet te wachten tot je kinderen groter zijn.

Hier zijn een paar tips voor moeders die overwegen om een borstverkleining te ondergaan:

  • Doe goed onderzoek voordat je een beslissing neemt. Praat met je huisarts, een plastisch chirurg en andere vrouwen die een borstverkleining hebben ondergaan.
  • Wees je bewust van de risico’s en de mogelijke gevolgen van de operatie.
  • Zorg voor voldoende steun van je partner, familie en vrienden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *