Dikke vette feestdagen: tips voor drukke moeders

Van een drukke ondernemende moeder naar andere drukke moeders

Als drukke ondernemende horeca moeder weet ik hoe hectisch de feestdagen kunnen zijn. Daarom een paar tips die mij helpen om deze dagen te overleven en hopelijk helpt het jou ook 

Tip 1: Plan vooruit

De eerste tip is om vooruit te plannen. Maak een lijstje met alle dingen die je moet doen en verdeel ze over de weken voor de feestdagen. Zo voorkom je dat je alles in de laatste week moet doen.

Tip 2: Vraag hulp

Vraag hulp aan je partner, familie of vrienden. Zij kunnen je helpen met het koken, boodschappen doen of het versieren van het huis.

Tip 3: Stel je verwachtingen bij

Het is belangrijk om je verwachtingen bij te stellen. Je hoeft niet alles perfect te doen. Het is prima als je een keer een kant-en-klaarmaaltijd koopt of als de kerstboom niet helemaal symmetrisch is.

Tip 4: Neem pauzes

Het is belangrijk om pauzes te nemen. Neem even een momentje voor jezelf om te ontspannen. Ga bijvoorbeeld een wandeling maken, lees een boek of doe iets leuks met je partner of vrienden.

Tip 5: Laat je niet gek maken

Het is belangrijk om je niet gek te laten maken door de feestdagen. Het is maar een paar dagen, en daarna is het weer voorbij.

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt! Let me know

Fijne dagen 

Liefs Shannen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *