Sterretje Invulboekje

Dit boek is ontwikkeld om je te helpen rouwen, omdat je af en toe nog graag een connectie maakt met je sterretje, de positieve dingen in het leven te blijven zien, gewoontes bij te houden en je gevoelens in 1 oogopslag te kunnen zien. Als sterrenouder heb je weinig tijd om herinneringen te maken en die invulboekjes waren daarvoor een verlenging. Andere (sterren)moeders worstelen er ook mee en willen ook graag hun verhaal kwijt. Het liefst zo compact mogelijk. Daardoor heb ik het Sterretje Invulboekje ontwikkeld om andere sterrenmoeders te helpen bij het verlengen van de herinneringen en helpen bij het stukje rouw.

 

Wil je?

  • Je verhaal kwijt
  • Rouwen
  • Herrineringen maken
  • Connectie voelen met je sterretje
  • Jouw emoties kunnen bijhouden
  • (Nieuwe) Gewoontes aanleren

Hoe gebruik je het boekje?

Weeknummers

Je kan zelf de weeknummers aangeven, zodat je alle vrijheid hebt om te beginnen, maar ook mocht je het even weggelegd hebben om het weer op te            pakken. Zo worden alle bladzijdes toch benut!

Affirmaties

Het woord komt vanuit het Engels, “affirmation” wat letterlijk vertaald bevestiging betekend. Affirmaties worden toegepast in het spirituele leven, het is om bevestiging te geven die men in zijn of haar leven wil opnemen. Affirmaties zijn dus zinnen/teksten die je (hardop) tegen jezelf kan zeggen om aspecten aan jezelf op een (positieve) manier te bevestigen. Door dat te doen, geef je jezelf emotionele steun en/of aanmoediging.

Voorbeeld affirmaties:

·             Ik hou van mezelf

·             Ik ben trots hoe ver ik ben gekomen

·             Ik weet dat ik dit kan

Gewoontes

Nieuwe gewoontes aanleren kan af en toe heel lastig zijn. Met de 21/90 regel wordt het makkelijker. Wist je dat als je 21 dagen onafgebroken een nieuwe handeling doet, het dan een gewoonte is? En na 90 dagen is het een nieuwe levensstijl. Hierbij kan je in het boekje bijhouden welke nieuwe (betere) handeling je zou willen bijhouden zodat het een nieuwe gewoonte en/of levensstijl voor jou wordt!

Dankbaarheid

Als je aan het rouwen bent is het af en toe enorm lastig om nog positief te denken. Het kost veel energie, maar er zijn ook kleine positieve dingen waar je op terug kunt kijken. Door met kleine positieve punten te beginnen, zal je merken dat je over een tijd grotere positieve dingen kunt zien.

Bericht aan je sterretje

Elke ouder praat in gedachten tegen zijn of haar overleden kindje. Vaak wordt er als tip gegeven dat je een dagboek kan bijhouden om je gedachte op te schrijven, maar af en toe wil je gewoon een kort berichtje opschrijven.  Je kunt deze optie in het boekje gebruiken. Merk je dat je meer wilt schrijven? Haal een leuk schriftje zodat je daar je hele verhalen kunt delen!

Feelings

Onder het kopje feelings kun je je gevoelens bijhouden. Er bestaat namelijk een emotionele schaal waar je bij kunt houden hoe ver je stijgt. Zo staat het hebben van een schuldgevoel bijvoorbeeld hoger dan het gevoel dat je boos bent. Je hoeft níét elke stap door te lopen in de schaal. Je kunt zomaar van een boos gevoel naar schuldgevoel gaan zodat je kunt zien of je jezelf slechter of beter gaat voelen. 

Deze uitleg inclusief voorbeelden vind je terug in het boek


Ik wil mijn eigen Sterretje Invulboekje

verzending

Verzendingen worden 2 maal per week verricht, hierdoor kan het voorkomen dat een levering soms 2 tot 3 werkdagen kan duren. Geen zorgen! jij ontvangt ook jouw Sterretje Invulboekje zo snel mogelijk!  Hiernaast wordt het pakketje verzonden als brievenbuspakketje wat er voor zorgt dat je niet thuis hoeft te blijven. (Dit mag natuurlijk wel)